האם מותר לקבל החזר מס על מעשרות?

  • כ"ד תשרי התשפ"ב

שאלה

שלום, לאחרונה הבנתי שניתן לקבל החזר מס על תרומות/מעשרות שנותנים לכל מיני ארגונים.
ברצוני לדעת האם מותר לבקש את ההחזר הזה? או שבגלל שהמטרה היא לתת אז אסור?
והאם כאשר הבן אדם שנותן את המעשרות נמצא במצב כלכלי לא משהו, האם ניתן לבקש?
תודה רבה על המענה!

תשובה

שלום רב,

מותר לבקש החזרי מס על תרומות שנתת מכספי מעשר, אלא שיש להפריש מעשר מהכסף שאתה מקבל בחזרה - כמו שנהוג להפריש מעשר מכל רווח כספי.

מקורות: ועלהו לא יבול חלק ב' (עמוד קיא) בשם הגרש"ז אויערבאך זצ"ל. וע"ע בשו"ת אגרות משה חלק יורה דעה חלק א' (סימן קמג ד"ה ובדבר מה) ובספר הליכות בין אדם לחברו (פרק יב הערה נא).

בברכה,

הלל מאירס