נשים

דחוף לגבי טבילה

  • כ"א תשרי התשפ"ב

שאלה

בס"ד
מועדים לשמחה כבוד הרב
אני מניקה כבר עשרה חודשים ללא וסת. יום אחרי כיפור ראיתי במשך יממה דם כמו מעט וסת. עשיתי אחרי יום הפסק טהרה ואני צריכה היום לטבול. פתאום חשבתי, האם אני צריכה מינימום 4 ימי מחזור לפני ההפסק? ומה הדין לגבי יממה בלבד של דימום שככל הנראה גם נבע רק מהצום?אשמח למענה מהיר...תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

אמת שצריך 4 ימי הפסק גם לדימום קצר.

למנהג בנות ספרד היה מועיל אם היית שוטפת שטיפה פנימית בנרתיק במים חמים מאוד אולם בוודאי לא עשית זאת וכעל כן יש לדחות בעוד שלושה ימים את הטבילה ולהמשיך ולעשות בדיקות של שבעה נקים.