שימוש במשאבת חלב בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב האם יש דרך להשתמש במשאבת הנקה בשבת ע"י שעון שבת או לחילופין שתדלק כל השבת למרות שאפשר לתת לילד תחליף אך אישתי לא מוכנה לזה וחשוב לציין שהבנתי שאם כבר שואבים אסור להשתמש אם החלב הם הדין ומה אפשר לעשות זה דיי חשוב אם אפשר לפרט זה יעזור לי להסביר לאשתי שחבל על חילול שבת תודה. רבה רבה

תשובה

שלום וברכה

במקרה של גודש לאם ניתן להשתמש במשאבת הנקה עם שעון שבת וכדו' כדי להקל על הגודש ויש לשאוב לתוך סבון וכדו' לפסול את החלב משתיה.

במקרה של צורך לתינוק כאשר התינוק לא אוכל דברים אחרים ואינו יכול לינוק ישיר מאימו ויש צורך לשאוב את החלב כדי להניקו מותר לשאוב על מכשיעם שעון שבת ללא סבון כמובן.

בכל שאר המקרים אסור לשאוב כלל.