האם מותר להשקות עציץ בתוך הבית בשנת השמיטה כדי שלא ימות?

  • ט"ז תשרי התשפ"ב

שאלה

עציץ נוי ששתול בסלסילת קש ומונח על גבי כסא עץ בתוך הבית האם מותר להשקות מעט בכדי שלא ימות? תודה

תשובה

מועדים לשמחה,

מותר להשקות עציץ כפי הנצרך לו כדי שלא ימות, והיתר זה הוא אפילו בעציץ שנמצא מחוץ לבית (יעויין רמב"ם הלכותשמיטה ויובל פרק א הלכה ח, י).

ולפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל, דיני שביעית לא חלים על עציצים בתוך הבית, ולכן אם את נוהגת על פיו תוכלי להשקותו אף מעבר למה שנצרך לו כדי שלא ימות (יעויין שו"ת יביע אומר חלק ט' חלק יורה דעה סימן לא).

בברכה,

הלל מאירס