האם מותר להתפלל שמונה עשרה באוטובוס בישיבה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, כל יום אני יוצאת מהבית מוקדם בבוקר וחוזרת רק בערב ולפעמים אפילו בלילה, כך שאין לי ממש פנאי להתפלל שחרית ומנחה ובערב כשאני חוזרת אני כבר עייפה ולא ממש מרוכזת כדי להתפלל. רציתי לדעת אם זה בסדר להתפלל בתחנת האוטובוס אם גברים יכולים לעבור באזור? וכן, אם יש בעיה להתפלל באוטובוס עצמו, ומה עם תפילת שמונה עשרה שבמקרה זה תהיה בישיבה? בנוסף לכך, בהנחה שאני מתפללת באוטובוס, ואני מגיעה ל"גאל ישראל" שמיד אחרי זה אמורים להתחיל תפילת 18 אבל עוד מספר דקות ארד מהאוטובוס, האם עדיף לעשות הפסקה בין גאולה לתפילת העמידה כדי לומר את העמידה בעמידה ולא בישיבה כמו באוטובוס או שעדיף להסמיך תפילה לברכת גאולה ולהמשיך באוטובוס? תודה רבה מראש וחג שמח

תשובה

שלום וברכה

תתפללי באוטובוס ולא בהמתנה בתחנה מאחר ויתכן שהאוטובוס יגיע באמצע התפילה.

ניתן להתפלל בישיבה באוטובוס. אם יש לך זמן להתפלל לאחר שאת מגיעה למקום עבודתך, בוודאי עדיף להתפלל את תפילת העמידה בעמידה ולא באוטובוס.

אם את מבנות ספרד ואינך אומרת את ברכות קריאת שמע עם שם ומלכות, את יכולה להפסיק בין גאל ישראל ותפילת העמידה. אם את מבנות אשכנז, עדיף שתפסיקי ללא דיבור לפני סיום הברכה במילים "שירה חדשה" וכשתגיעי למקום עבודתך תמשיכי משירה חדשה והלאה.

אשמח להבהיר עוד נקודות כל הצורך.