שו"ת יום כיפור

האם עליי לצום בכיפור ? אני בהריון בשבוע 34 עם התקשויות בבטן כבר כ-24 שעות

  • ט' תשרי התשפ"ב

שאלה

שלום רב ,
אני נמצאת השבוע ה 34 להריון והחל מאתמול (יום לפני הצום) אני סובלת מהתקשויות בבטן (צירים קלים) ואינני יודעת האם עליי לצום או לא. אני יודעת שהתייבשות עלולה לגרום לצירים ולאחר מכן ללידה מוקדמת.
אשמח לדעת מה עליי לעשות.
בתודה מראש וחתימה טובה.

תשובה

שלום וברכה

יש להבדיל אם מדובר בצירים מדומים או בצירים מוקדמים. צירים מדומים אין בהם כל סיכון ויש לצום כרגיל. כמובן שיש להרבות היום בשתיה ולנוח כל יום הצום בבית במקום ממוזג ובעז"ה הצום יעבור בשלום.

אם מדובר בצרים מוקדמים יש לשתות לשיעורין כמבואר כאן עדיף לשתות מיצים שיש בםה ערך תזונתי ולא מים.

לדעת להבדיל בין שניהם אפשר ללמוד כאן