האם רווקה חייבת לתרום מעשר?

  • ח' תשרי התשפ"ב

שאלה

אני בחורה רווקה בת 18 שחיה אצל ההורים. ההורים שלי דואגים לי לכל ההוצאות. אני עובדת בעבודות קטנות כמו בייביסיטר ושיעורים פרטיים ומרוויחה מעט כסף. האם אני צריכה לתת מעשר? האם אני צריכה לתת מעשר ממתנה שאני מקבלת?

תשובה

שלום רב,

1. גם רווקה צריכה להפריש מעשר מהכסף שהיא מרוויחה.

עצה טובה לומר מראש שאת נוהגת לתת מעשר "בלי נדר", כדי שמנהגך לא יהפוך לנדר (וזה נכון לגבי כל מנהג טוב שהאדם מתחיל לנהוג), וזה פותר הרבה שאלות שיכולות להתעורר בעתיד (עצה זו כתובה בספר פלא יועץ ערך מעשר, ובספר אהבת חסד פרק יח סעיף ב, ובשו"ת מנחת יצחק חלק ה' סימן לד אות ג).

וכן הובא בספר הליכות שלמה חלק א' (פרק ז הערה 12) בשם הרב שלמה זלמן אויערבאך זצ"ל, שהיה מזרז לחתנים שיזהרו בכל ענייני תהלוכות הבית הן בדיני איסור והיתר והן בדיני מעשר כספים וכל כיוצא בזה להתנות בפירוש שיהיה בלי נדר.

2. ממתנת כסף יש להפריש מעשר - ראי https://www.hidabroot.org/question/252796

אולם ממתנה ששווה כסף אין צורך להפריש - ראי https://www.hidabroot.org/question/260495

ברכה והצלחה,

הלל מאירס