כשרות

  • ח' תשרי התשפ"ב

שאלה

שלום,
לחברת הגלידות בן אנד גריס יש גלידה טבעונית ללא חלב וגלידות רגילות שרובן חלב נוכרי או אבקת חלב נוכרי, על הכשרות של הגלידה הטבעונית כתוב שהיא מיוצרת בפס יצור חלבי.
האם למי שלא אוכל חלב נוכרי או אבקת חלב נוכרי מותר לאכול .את הגלידות הטבעוניות, והאם הן נחשבות פרווה?
תודה

תשובה

שלום וברכה

אם יש לזה כשרות שאת סומכת עליהם מותר לאכול.

חשוב לדעת שיש להם הרבה גלידות בארץ עם כשרות בעלזא מהדרין חלבי ללא חלב נכרי.