שו"ת יום כיפור

ערב כיפור

  • ח' תשרי התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב
שמעתי שמצווה לאכול 5סעדות ליפני כנסת יום הכיפור
אני לקחתי על עצמי 40 יום תענית מ טו באב עד יום הכיפור,
מע לעשות כבוד רב ? זה יום אחרון להשלים 40 יום
תענית או סעודות?

תשובה

שלום וברכה

אסור לצום מחר. מצווה מן התרוה לאכול ויש להתיר את הנדר ולאכול כראוי ולהכין את עצמך לצום.

בזכות זה שתכניעי את רוצנך ותאכלי כראוי מחר תזכי להיושוע שמה שרצית וזה ייחשב כתענית וככתוב בחז"ל דרשו חז"ל (בברכות ח: ור"ה ט א), ועניתם את נפשותיכם בתשעה לחודש בערב. וכי בתשעה לחודש מתענים והלא בעשירי מתענים, אלא לומר שכל האוכל ושותה בתשיעי מעלה עליו הכתוב כאילו התענה תשיעי ועשירי ובוודאי תקבלי את מבוקשך.