למצוא עצמאי במקום לשאול

  • ח' תשרי התשפ"ב

שאלה

שלום,

כיצד למצוא עניין מסויים בספרים הקדושים, בפרט, דבר שהוא הלכה, עניין בתוך הלכה, דעות, אז, היום?

הרבה פעמים אני לא מוצא בהרבה ספרים ידועים את מה שאני מחפש.
לדוגמה הגעלה בזכוכית.
אפילו דבר כה שכיח ונדרש, האם סוכר לבן, חום, קפה נמס, שחור, קלי בישול, מבושלים כבר וכו', לא מצאתי לא במ"ב ולא בקיצורים אפילו לא בפניני הלכה. רק לגבי תה יש שם וזהו זה.
כרגיל, נאלצתי לשאול רב וכרגיל הוא חידש לי חידושים שלא באיזה שהוא נס לא שמעתי מעולם,, למרות מלא דיבורים ודיונים וסוגיות ששמעתי על זה, הוא חידש לי שקפה שחור זה קל בישול ולפי מה שזכור לי, לא מבושל. אני לא שותה קפה שחור אז אני לא זוכר את עניין המבושל. ועוד כל מיני חידושים, שסוכר לבן וחום מבושלים כבר וגם נס קפה וגם החלב, אז אני שופך מים חמים מכלי שני לשלישי על הסוכר עם הנס בלי חששות, דאגות ופחדים, ברוך השם.

אנא, אם אפשר בבקשה להסביר לי איך למצוא באופן עצמאי עניינים והלכות.

תודה רבה וגמר חתימה טובה

תשובה

שלום וברכה

אציע ללמוד ספר ילקוט יוסף, בילקוט יוסף יש את הכל.

בהצלחה,