זוגיות

כמה שאלות

  • ז' תשרי התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי מספר שאלות:
1. בשידוכים כמה זמן בערך צריך להיות בפגישה עם בחור שמעתי שמפגישה שנייה ושלישית ניתן לדבר יותר משעתיים אך דעה אחרת אומרת שכל הפגישות צריכות לנוע בין שעה לשעתיים מה כבודו אומר?
2. אני בעלת תשובה מתי אני צריכה לספר על ההורים? כיוון שאבא שלי קצת אלים בדיבורו כלפי דברים מסוימים ואני פוחדת מעדיפה לפתוח את זה בפגישות מוקודמות.
3.האם אני צריכה לספר על נפילות למינהם אם היו לי בעבר כבעלת תשובה?
4.איך לצאת מדיכאון?
איך להתנתק מחברה לא טובה שהיא חילונית אבל הקשר איתה מאוד חזק כיוון שהיא החברה מאוד קרובה אליי נפשית וגם אם אתנתק ממנה לחלוטין היא תיפגע ותשים לב שהתרחקתי?
5. האם צריך לספר בשידוכין אם הייתי בדיכאון או לא חייב אם כבר יצאתי מזה?
6. האם אפשר לשבת על מיטה כשיש תיק ובו ספרי קודש?
7.האם אסור לדבר בשירותים לנשים או שניתן ? (רב מסוים אמר לי שלנשים מותר משום צניעות)
8.האם מותר לנשים ללבוש תכשיטים מזהב ביו"כ כיוון שלא חטאו בחטא העגל?
8.ולשאלה המאוד חשובה בשבילי חלמתי חלום והתעוררתי ממנו פקחתי עיניים אבל לא יכולתי לזוז וראיתי את החדר ושמעתי את עצמי מדברת לעצמי וכבר חשבתי שאני מתה וואמרתי וידוי במחשבה ולא יכולתי להזיז את השפתיים וראיתי נחש על הקיר ולטאה על החדר שזזים אחרי כמה דקות יכולתי לזוז והתעוררתי מזה . מה אני יכולה לעשות כדי שזה לא יקרה לי שוב? אני מציינת שקורה לי הרבה פעמיים שאני קרובה ממש לשינה ולפני שהנשמה שלי יוצאת היא נתקעת ואני בהכרה ואני לא מסוגלת לזוז

אשמח למענה תודה ויום טוב.

תשובה

שלום וברכה

1. לפי הרגשתך. לא צריכה לכבול את עצמך לזמן מסויים.

2. אחרי שהוא כבר מתלהב ממך לפחות קצת ולפני שנפגשים עם ההורים אפשר קצת לספר על כך ולא הכל. למשל אם הוא מאוד אלים אומרים שהוא לפעמים יכול שיעלה לו הדם לראש ואז הוא קצת לא נחמד וכדו'.

3. אם הוא יודע שאת בעלת תשובה אין לדבר על כך.

4. ראי כאן כמובן שמומלץ מאוד להתייעץ עם מומחה כדי לדעת האם יש צורך בטיפול או שיש לך את הכוחות לצאת מזה בעצמך.

5. לא חייב. כמובן שאם מדובר במשהו קליני שלא יוצאים מזה זה משהו אחר אבל לא במצב שלך.

6. מותר.

7. מבואר בשולחן ערוך שבזמנם שהשירותים היה בשדה וללא מנעול היו הנשים מדברות ביניהם בשירותים כדי שגבר לא ייכנס. אולם בזמנינו זה לא שייך כמובן ולכן רק בעת צורך גדול מותר להקל שלא בשעת ההתפנות עצמה.

8. לא לובשים כי אין להתיפות ביום זה שאנו צריכים מחילה וכפרה.

9. להקפיד על קריאת שמע שעל המיטה וכן להכין מים לנטילת ידיים ליד המיטה ואל הוריד את הרגל לפני הנטילה.

בברכת גמר חתימה טובה,