איך מותר לאישה לעשות עגילים הרי הגוף הוא פיקדון מהשם?

  • ז' תשרי התשפ"ב

שאלה

באחת ההרצאות אמר הרב שאחת הסיבות שאסור לעשות קעקועים, משום שאי אפשר לעשות עם הגוף מה שרוצים שהוא פיקדון של השם והבנתי שהוא הדין לעגילים,
השאלה לעניין אישה מדוע מותר

תשובה

שלום רב,

הראשונים כתבו טעמים אחרים לאיסור כתובת קעקע - ראה https://www.hidabroot.org/question/280844

לא מכיר את הטעם שכתבת, נא לשלוח קישור.

לגבי עגילים, נכון שאסור לאדם לחבול בעצמו (שלחן ערוך חושן משפט סימן תכ סעיף לא), והיינו משום שאין לאדם רשות על גופו כלל (שלחן ערוך הרב הלכות נזקי גוף ונפש סעיף ד), אולם זהו דווקא כשחובל בגופו דרך השחתה וביזיון (שו"ת יביע אומר חלק ח' חלק חושן משפט אות א), ולכן מותר לבנות לעשות חורים באוזניים לצורך ענידת עגילים, כיוון שזוהי טובתן ויופין (שם סוף אות ג).

בברכה,

הלל מאירס