שאל את הרב - כללי

מי יקום קודם בתחיית המתים: האבות או הנפטרים מהדור האחרון?

  • ג' תשרי התשפ"ב

שאלה

כאשר תתרחש תחיית המתים, מי יקום קודם: האבות או הנפטרים מהדור האחרון? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

כתב רבנו המבי"ט זצ"ל בספרו בית אלוקים (שער היסודות סוף פרק נה) בשם פירוש תהלים על דרך הקבלה, כי סדר התחייה תהיה בסדר אותיות אלפ"א בית"א, מי ששמו מתחיל באל"ף יחיה תחילה, ואם כן אדם הראשון יהיה ראשון, וכן אברהם ראשון לאבות, ואפשר כי בכל דור שיקום יהיה סדר זה, אבל לא יקדים דור לדור הקודם לו.

בברכה,

הלל מאירס