זוגיות

עצות וסגולות לקירוב הזיווג

  • כ"ח אלול התשפ"א

שאלה

המון זמן מתפללת לזיווג הגון שלי ואני בהמון אתרי הכרויות ולא מצליח לי, מישהי אמרה לי להתחיל להתפלל 40 יום על זיווג והתחלתי ולא מוותרת, ועוד מישהי אמרה לי להתפלל ספר במדבר כי זאת סגולה לכל התחומים אני מבקשת עזרה מדוע זיווג מתעכב לי אם הוא קרוב אליי אני בין מאמינה לבין יאוש אז מבקשת ממך כבוד הרב תעזור לי

תשובה

שלום רב,

א. ראשית, מומלץ לקרוא את דברי הרב זמיר כהן שליט"א https://www.hidabroot.org/article/2310

ב. יש גם סגולות רבות לזירוז הזיווג, ומהן:

1. תפילה בציונו של רבי יהודה בר אלעאי (ישועות מרדכי עמוד 35 בשם הגר"מ אליהו זצ"ל).

2. ויש אומרים שגם תפילה בציון הקדוש של יונתן בן עוזיאל בעמוקה מסוגלת לזה (סגולות רבותינו עמוד 186 בשם מעדני המלך חלק ג' בשם הגר"ע יוסף זצ"ל. יעויין שם עוד דעות בזה).

3. סיוע בהכנסת כלה (שם עמוד 188 בשם הגר"ח קניבסקי שליט"א).

4. וכן קריאת פרק ל"ב בתהלים כל יום (שם בשם הגר"י אדלשטיין זצ"ל).

בשורות טובות בקרוב,

הלל מאירס