חברה והשקפה

מחלוקת הפאה

  • כ"ג אלול התשפ"א

שאלה

אני שומעת מנשים המכסות את ראשן עם מטפחת דיברים לא הולמים לגבי הפאה . הרבי מילובביטש שהוא צדיק גדול שהרבה מהרבנים כולל כולם הגיעו אליו מורה לנו ללכת עם פאה . איך זה שאני לא שומעת נשים או רבנים שלנו שאומרים על מטפחת חוסר צניעות. האם אין בזה חלק שגורם למחלוקת לא נצרכת בעם ישראל . אנחנו לקראת הגאולה . איך תגיע כך . כל איד עושה לפי מה שרבו מורה לו ואין להסתכל בעין צרה על האחר ולהגיד שבגללו הצרות . היתה לי שיחה עם אישה שלכם רוצה להגיד שצר לי . חובת הרבנים שלכם להורות שכל אחד בדרכו ילך ואין להשמיץ ....אתם גורמים לצער השכינה . אשמח לתשובה בעניין זה לשם עם ישראל פחות מחלוקות פחות צרות . אתם אנשים שיודעים את השם...

תשובה

שלום וברכה

באתר הידברות יש כמה וכמה תשובות שאלו ההולכים לאור הרבנים המתירים אין בהם כל בעיה.

ההסתה נגד גדולי ישראל המתירים את הפיאה אינה במקומה ואין זה דרכה של תורה.