נשים

שאלה לגבי משפט שראיתי בספר המידות על נידה

  • כ"ג אלול התשפ"א

שאלה

שלום רב !!
בורא עולם זיכה אותי לקרוא קצת בספר המידות של הרבי נחמן, וראיתי משהו שלא כל כך הבנתי ואשמח ממש לפרוט
את המשפט הזה : "נידה שראתה דם דרך מקרה הוא מחמת חטא האיש" בקטגוריה נידה.
אז השאלה שלי מה זה בעצם אומר ? לפי מה שאני הבנתי שזה אומר שאם לאישה נהיה נידה בהפתעה זה אומר שבעלה חטא בעריות / זרע לבטלה? משהו כזה או שבכלל אני בכיוון אחרר חחח.. תודה רבה מראש !!

תשובה

שלום וברכה

לא מבואר באיזה חטא. רק שזה קשור לחטאו של הגבר.

כמובן שאין לאישה להלין על בעלה ולהאשימו בחטאים, זה רק שלבעל יש לפשפש במעשיו אבל אל לאישה לפשפש במעשי בעלה.