חברה והשקפה

למה לא קיבלנו את לוחות הברית

  • כ"א אלול התשפ"א

שאלה

מדוע קיבלנו את לוחות הברית רק אחרי 40 יום ולא במעמד הר סיני עצמו? כלומר מיד אחרי קריאת עשרת הדיברות?

תשובה

שלום וברכה

לאחר קבלת התורה משה רבינו נשאר למעלה ולא ירד כלל לעם אלא המשיך ללמוד את כל מצות התורה ולכן לא ירד עם הלוחות עד לסוף ארבעים היום.

יש עוד הרבה הסברים למה ה' המתין ארבעים יום ללוחות כגון שזה זמן של יצירת הוולד ויש בזה סודות עמוקים.