חברה והשקפה

מה התועלת של המקק?

  • ט"ו אלול התשפ"א

שאלה

שלום הרב, רציתי לשאול מכיון שאני יודעת שיש תועלת בעולם לכל חיה וחיה, מה התועלת של המקק בעולם חשבתי על זה, ולא הצלחתי לגלות. אשמח לקבל תשובה תודה רבה, ושנה טובה עם בריאות איתנה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

העולם פועל כמו מכונה, ולכל בעלי החיים יש תפקיד במכונה הזו. לדוגמה, אם אריות לא היו טורפים זברות ופילים, היו הללו מתרבים עד שמחסלים את כל מקורות המזון באפריקה, ומתים מרעב! כלומר, בזכות אריות וטורפים, אפריקה איננה שוממת.

המקק, כמו הרבה חרקים, מספק מאכל לאינספור בעלי חיים גדולים ממנו - כמו לטאות, צפרדים, ציפורים ועוד. בלעדיהם, היו בעלי החיים הגדולים נכחדים.

זבובים, לדוגמה, הם קודם כל רימות, אשר מנקות את העולם מריקבון ומחלות. ובכלל, יצורים מעופפים קטנים אחראים לתפוצתם של צמחים שונים ע"י העברת זרעיהם. נא לראות עוד דוגמה - על תרומתו של היתוש:

http://www.hidabroot.org/article/212673

שנה טובה ומבורכת.

בברכה,
דניאל בלס