שאלות כלליות

  • ט"ו אלול התשפ"א

שאלה

שלום וברכה,
רציתי לשאול האם אסור ביהדות לאישה יהודיה או לגבר יהודי להתלבש בבגדים שחורים בכל הגוף?

ולגבי ברכות על אוכל, אם אני אוכלת כמה דברים שברכתם שהכל נהיה בדברו, אני צריכה לברך פעם אחת על כולם גם אם לא תיכננתי לאכול משהו מסויים? ולגבי ברכה לבטלה מה זה אומר לדוגמא כשאני מברכת או מתפללת ואומרת את שם השם פעמיים בטעות או מדלגת על שם השם בטעות אני צריכה להתחיל את כל הברכה או התפילה מהתחלה?
תודה רבה על העזרה.

תשובה

שלום וברכה

1. אין איסור לבישת שחורים.

2. יש להתנות אחת לתמיד שבכל פעם שאת מברכת על משהו את מתכוונת לפטור את כל מה שתרצי לאכול בברכה זו עד שתברכי ברכה אחרונה או עד שתצאי מהבית.

3. יש להיזהר לא להיתקל בעת אמרית הברכה אבל אין לחזור שוב על הברכה אם עשית טעות.