האם אפשר ללכת לסליחות לאחר תפילת שחרית?

  • י"א אלול התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב, האם אני צריך לקום בבוקר לתפילה מוקדמת ויש סליחות לפני התפילה האם אני יכול ללכת לסליחות לאחר התפילה?

תשובה

שלום רב,

עדיף ללכת לסליחות לפני תפילת שחרית, כיוון שיש עניין להסמיך את אמירת הסליחות לעלות השחר, כי עיקרן נתקנו לאומרן באשמורת לפי כל המנהגים. ויש בזה גם הכנה לכוונת הלב בתפילה, בבחינת שוהים שעה אחת קודם התפילה. אך במקום צורך כגון שחושש שיפסיד קריאת שמע בזמנה או תפילה בציבור, יתפלל שחרית קודם.

מקורות: ראה ילקוט יוסףהלכות ימים נוראים (סימן תקפא סעיף ו).

בברכה,

הלל מאירס