מי שלא אוהב מאכל מסוים, האם מותר לתת אותו בשבת למי שאוהבו, או שיש בזה איסור בורר?

  • י' אלול התשפ"א

שאלה

יצחק ורבקה יושבים לסעודת שבת ומוגש לפניהם סלט ירקות. יצחק לא אוהב את המלפפונים ורבקה לא אוהבת את העגבניות. האם יצטרך יצחק לקחת את העגבניות של רבקה ורבקה תיקח את המלפפונים של יצחק או שכל א' יכול לתת מצלחתו לשני? כיוון שאצל יצחק שלא אוהב את המלפפונים זה יחשב אצלו כפסולת ולא יוכל להוציא ולהעביר וכן להפך. או שמא כיוון שלשני זה אוכל והוא מוציא במטרה לתת לשני זה כן יחשב אוכל גם כלפיו?

תשובה

שלום רב,

מותר לו להוציא בעצמו את המאכל שלא אהוב עליו ולתת אותו למי שאוהבת, ואין בזה איסור בורר, כיוון שכלפיה זה נחשב אוכל.

מקורות: האדמו"ר מאונגוואר זצ"ל בשו"ת משנה הלכות חלק ו' (סימן עט), ושמירת שבת כהלכתה חלק א' (פרק ג הערה יד) בשם הגרש"ז אויערבאך זצ"ל.

בברכה,

הלל מאירס