חברה והשקפה

תיקון ועולם הבא

  • ז' אלול התשפ"א

שאלה

הרב שלום,
אני יודעת ומאמינה שבאנו לעולם כדי לעשות עבודה על המידות ותיקון הנשמה,
וכשאדם מסיים את התיקון הוא נפטר מן העולם ועובר לעולם הבא,
האם אדם יכול להפטר מן העולם לפני שסיים את התיקון?
והאם אדם שסיים את התיקון וכעת נשמתו מתוקנת יכול לחזור שוב לעולם הזה?
או שמא נשמות מתוקנות נשארות לנצח בעולם הבא?
אשמח לתשובה,תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

לכל אדם יש קיצבה כמה ימים יחיה ובימים אלו עליו להשלים את עצמו. בודדים הם אלו שמשלימים את תפקידם טרם זמנם. במקרה שהאדם משלים את תפקידו לפני זמנו יתכן והא יעלה לקבל את שכרו או יקבל תפקידים נוספים וימשיך להאריך ימים. אולם כפי שכתבתי בתחילה, בודדים ממש מצליחים להקדם את זמנם ולסיים את תפקידם לפני שמגיע עיתם.

בדרך כלל נשמה שכבר תיקנה הכל אינה חוזרת עוד לעולם הזה. גםכאן לפעמים לטובת הדור הנשמה המושלמת יורדת לעולם כדי להשפיע על הדור יראת שמיים וכו'.

בהצלחה,