מה עליי לעשות אם ברכתי בורא נפשות במקום על המחיה?

  • כ"ז אב התשפ"א

שאלה

שלום רב וערב טוב,
מה עליי לעשות אם ברכתי על ארוחה שאכלתי ברכה אחרונה כגון "בורא נפשות", ולאחר כמה דקות הבנתי שהיה עליי לברך "על המחיה"?

תשובה

שלום רב,

אין לחזור ולברך.

מקורות: כן כתב בשו"ת יביע אומר חלק א' (חלק אורח חיים סימן יב אות ז) שאף על פי שבוודאי העיקר יותר לדינא שברכת בורא נפשות רבות אינה פוטרת במקום מעין ג', וכדעת הפוסקים הראשונים, וכן דעת רוב האחרונים. אלא דמכל מקום הואיל ויש חולקים, ואנן חיישינן טובא לכללא דספק ברכות להקל, לכן אם עבר ובירך בורא נפשות רבות במקום מעין ג' אין מחזירין אותו לחזור ולברך מעין ג'.

בברכה,

הלל מאירס