חברה והשקפה

האם ראוי בתוך 40 יום להתפלל שהעובר יהיה בץ

  • כ"ו אב התשפ"א

שאלה

שלום וברכה
אני מאוד רוצה שיהיה לי בת ובכל זאת נמנעת מלהתפלל על כך ב40 הימים הראשונים להריון כי איני יודעת אם ראוי לנהוג כך.
אני מפחדת לשנות את החלטות הקב"ה (אולי החליט שיהיה לי בן) ורק בגלל בקשתי ישנה את דעתו הראשונה והרי מדובר במלך העולם שאני אמורה לסמוך עליו.
לא מרגישה ראויה להתערב בבחירותיו, האם נכון מה שאני חושבת ומוטב שלא אתפלל על מין מסויים?

אשמח לתשובה בענין.

ושאלה נוספת האם כבר בשלושת הימים הראשונים להריון יורדת נשמה אם כן אז זה אדם אז למה רק אחרי 40 יום נקרא כך?

והאם יכול להיות נשמה זכרית או נקבית בגוף של המין השונה?

תשובה

שלום וברכה

מותר להתפלל על כך ואין לחשוש. יש להוסיף בכל תפילה שאת מבקשת שה' יעשה את הטוב לך.

מתחילת הבריאה יש איזה נפש ולאחר ארבעים יום יש ניצוץ נשמה יותר גדול וכך הלאה.