האם אישה יכולה לטבול ביום השביעי כשיש לה חתונה של אחיה בלילה?

  • כ"ו אב התשפ"א

שאלה

שלום הרב,
עשיתי הפסק טהרה ביום שני הזה.. ליל הטבילה יוצא יום שני הבא..
אחי מתחתן ביום שני (ליל הטבילה)
רציתי לשאול אם אוכל לטבול ביום שני בשעות הצהריים כדי שיהיה לי זמן להתארגן ולנסוע לחתונה..
אשמח מאוד אם יש הקלה שתאפשר זאת.
תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

במקרה שלך אין אפשרות לטבול ביום השביעי (ורק אם זה יגרום שהטבילה תידחה לזמן ממושך, כמו שמצוי באנשים שצריכים לצאת לצבא לזמן רב יש מקום להקל בזה, באופן שלא תשוב לביתה עד צאת הכוכבים, ובכל מקרה יש לשאול מורה הוראה), ולכן תעשי כל השתדלות למצוא את הדרך לטבול בליל החתונה, ואם אין אפשרות כזאת - דחי את הטבילה ללילה הבא.

מקורות: יעויין שלחן ערוך יורה דעה (סימן קצז סעיפים ג-ד) ושיעורי שבט הלוי (שם סעיף ד אות ב) וטהרת הבית חלק ב' (סימן יד סעיף ה).

בברכה,

הלל מאירס