עד מתי אפשר להתפלל תפילת ערבית?

  • כ"ד אב התשפ"א

שאלה

עד מתי אפשר להתפלל תפילת ערבית? תודה

תשובה

שלום רב,

זמן תפילת ערבית הוא עד עלות השחר, אלא שצריך להקפיד לקרוא שמע של ערבית לפני חצות, ורק בדיעבד ניתן לקרוא עד עלות השחר (שלחן ערוך סימן רלה סעיף ג).

ומי שהיה אנוס או חולה, ולא התפלל ערבית בעוד לילה, וכבר עלה השחר (ועוד לא הגיע שעת הנץ החמה), יקרא שמע עם ברכותיה, אבל לא יאמר ברכת השכיבנו, וכן לא יתפלל שמונה עשרה, אלא ימתין עד שיתפלל שחרית, ואחרי תפילת שחרית יתפלל תפילת שמונה עשרה לתשלומי ערבית (יעויין שלחן ערוך ורמ"א שם סעיף ד, משנה ברורה שם, והלכה ברורה שם סעיף כו).

בברכה,

הלל מאירס