האם מותר לחתוך טישו בשבת?

  • כ"ג אב התשפ"א

שאלה

שלום וברכה,

שאלה.
אם אני בשבת, ושכחתי לחתוך טישו לשבת.
האם מותר לי להשתמש בטישו שלא חתוך,
ולחתוך אותו לצורך שבת?

אשמח לתשובה בהקדם (:

תשובה

שלום רב,

אסור לחתוך נייר בשבת, ולכן יש להכין נייר חתוך מערב שבת. ומי ששכח לחתוך נייר בערב שבת ואין לו שום סוג של נייר חתוך להשתמש בו, יכול להקל לחתוך נייר כלאחר יד, היינו שיחזיק את הנייר במרפק אחד, ובמרפק השני יקרע אותו. ויש להשתדל לקרוע דווקא שלא במקום הניקוב.

מקורות: ראה שמירת שבת כהלכתה חלק א' (פרק כג סעיף יט). וע"ע בשו"ת יביע אומר חלק ט' (חלק אורח חיים סימן קח אות קפה) ובספר ארחות שבת חלק א' (פרק יא סעיף כב).

בברכה,

הלל מאירס