מקור מהגמרא שאדם שגר במקום שלא מתאים לו אין תפילתו נענית

  • י"ג אב התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב, פעם שמעתי שאדם שגר במקום שלא מתאים לו, אין תפילתו נענית. אולי תעזרו לי למצוא את המקור של הגמרא הזאת. ואולי יש לכם גם הסבר מה הקשר בין הדברים? תודה.

תשובה

שלום רב,

אולי כוונתך לדברי הגמרא במסכת ראש השנה (דף טז עמוד ב) וא"ר יצחק ד' דברים מקרעין גזר דינו של אדם, אלו הן: צדקה, צעקה, שינוי השם ושינוי מעשה, ויש אומרים אף שינוי מקום דכתיב (בראשית יב א) "ויאמר ה' אל אברם לך לך מארצך" ואחר כך כתוב (שם שם ב) "ואעשך לגוי גדול", והסביר הר"ן (שם דף ג עמוד מדפי הרי"ף) שהטעם בשינוי מקום הוא לפי שכשאדם גולה ממקומו לבו נכנע.

בברכה,

הלל מאירס