תורה ומדע

איך העולם היה לפני המבול?

  • ה' אב התשפ"א

שאלה

שלום וברכה.
רציתי לדעת בבקשה, האם לאנשים שחיו לפני המבול הייתה טכנולוגיה מתקדמת כמו היום? מטוסים, מכונות וכדומה...
ובמידה וכן, איך זה מסתדר עם מה שקיבלנו בזוהר הקדוש שכתוב "שבשנת תר (בשנת ה-600 לאלף החמישי) ייפתחו שערי חכמה בעולם הזה ויתגלו תגליות חדשות", ושהמדע יפרוץ קדימה?
אשמח לתשובה
תודה רבה.
ותודה רבה לכם על אינספור שעות בכל יום ויום שאני מתחזק בזכות האתר הקדוש שלכם!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

תודה על תגובתך. בעז"ה תעלה ותצליח!

כמובן שהכול אפשרי, אך אין לנו סיבה לשער זאת. במקורות לא מתוארת טכנולוגיה יוצאת דופן עד דור המבול (להיפך, בספר בראשית מתוארים לראשונה יצירת כלי נגינה ראשונים, רעיית צאן ועוד; כלומר, התרבות רק התחילה). תיבת נח היתה עשויה עץ וזפת ולא מתכת.
אם היו לבני הדורות הקדומים ידיעות מדעיות יוצאות דופן, סביר להניח שקיבלו אותם מאדם הראשון - מן המלאכים.

אכן נאמר בזוהר שבאלף החמישי יפתחו שערי חכמה, אך אין זה מוכיח ששערי חכמה אלה לא היו בעבר - שהרי אפשר לומר שנאבדו מאיתנו בעקבות ירידת הדורות, וכעת נגלים מחדש.

בברכה,
דניאל בלס