חגים ומועדי השנה

שאלה על דברי המשנה שאנשי משמר לא היו מתענים ביום ראשון

  • ה' אב התשפ"א

שאלה

המשנה אומרת שאנשי משמר לא היו מתענים ביום ראשון כדי שלא יצאו ממנוחה ועונג ליגיעה ותענית וימותו. מה הפירוש בזה? הרי אחת למס' שנים יש לנו תשעה באב שחל או נדחה ליום א' וזה עובר בשלום. תודה

תשובה

שלום רב,

התפארת ישראל במסכת תענית (פרק ד ביכין אות טו) כתב, שמה שאומרת המשנה "וימותו" - לאו דווקא. רק רוצה לומר שיתחלשו מהתענית יותר מדאי, דכל שינוי ווסת מזיק לגוף (בבא בתרא דף קמו עמוד א), ולכן במקום צער גדול לא גזרו רבנן (ככתובות דף ס עמוד א).

בברכה,

הלל מאירס