האם מותר להיכנס לבריכה ביתית בתשעת הימים?

  • ה' אב התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב, האם מותר להיכנס לבריכה ביתית בתשעת הימים? תודה

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג הספרדים מותר, ולפי מנהג האשכנזים אסור.

מקורות: מנהג הספרדים להתיר להתרחץ במים קרים בתשעת הימים ואפילו בשבוע שחל בו תשעה באב, ולכן מותרים להיכנס לבריכה בימים אלו וכמבואר בשו"ת יביע אומר חלק ה' (חלק אורח חיים סוף סימן מא) ובשו"ת יחוה דעת חלק א' (סימן לח) ובספר חזון עובדיה ארבע תעניות (עמוד רלח).

אולם מנהג האשכנזים שלא לרחוץ אפילו בצונן מראש חודש אב ואילך וכמו שכתב הרמ"א אורח חיים (סימן תקנא סעיף טז), ולכן אין להם להיכנס לבריכה בתשעת הימים.

בברכה,

הלל מאירס