אכילת בשר בתשעת הימים כשתשעה באב יוצא ביום ראשון

  • ג' אב התשפ"א

שאלה

האם עדיין יש איסור לאכול בשר לספרדים למרות שתשעה באב יוצא ביום ראשון? תודה

תשובה

שלום רב,

גם למנהג הספרדים איסור אכילת בשר נוהג כבר מראש חודש אב ולא רק בשבוע שחל בו תשעה באב, אלא שלפי מנהג הספרדים בארץ ישראל מותר לאכול בשר בראש חודש עצמו (חזון עובדיה ארבע תעניות עמוד קסט).

אמנם מותר ומצווה לאכול בשר בשבת שבתוך תשעת הימים, ואפילו בערב תשעה באב שחל בשבת (כמו השנה), או בתשעה באב שחל בשבת ונדחה ליום ראשון, ואסור להחמיר בזה (יעויין שלחן ערוך סימן תקנב סעיף י, ומשנה ברורה שם ס"ק כג, וסימן תקנא ס"ק נט).

בברכה,

הלל מאירס