האם אפשר לקרוא תהלים בתשעה באב?

  • ב' אב התשפ"א

שאלה

קריאת תהלים בתשעה באב, האם אפשר? תודה

תשובה

שלום רב,

אין לקרוא תהלים בתשעה באב, אמנם המקילה בזה, בפרט אחרי חצות היום, יש לה על מה לסמוך. ולצורך חולה מותר, כיוון שהוא דרך בקשה.

מקורות: יעויין משנה ברורה (סימן תקנד סק"ז), שער הציון (סק"ח), חזון עובדיה ארבע תעניות (עמוד שיא), קצור שלחן ערוך ילקוט יוסף (סימן תקנד סעיף יט), ונחמת ישראל (פרק לד הערה 142 אות יז).

בברכה,

הלל מאירס