אהבת ישראל עד כמה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

זמננו היום למה דומה משל לרכבת שצריכה להגיע בכל רגע לתחנה מלבד היותה הרכבת הגדולה ביותר מעולם ייחודה הוא בכך שמי שעולה עליה הולך למקום שהטוב שבו אי אפשר לתאר להסביר או להבין כל מי שיודע שהיא צריכה להגיע רוצה מקום עליה וכך מצטברת לה השיירה הגדולה ביותר מעולם של אנשים כולם ממהרים לתחנה שלא לפספס את הרכבת אך לעומתם ישנה קבוצה אף גדולה יותר של אנשים שלא יעלו על הרכבת חלקם מפקפקים חלקם אינם מאמינים בקיומה של רכבת זו ולחלקם אף שהינם בשיירה הם הולכים כעיוורים ואין להם כסף לכרטיס. וכך השיירה הולכת לה לתחנה ורואה מסביב את כל המפקפקים הלא מאמינים מספיק וכו... ישנם שאיכפת להם מהאחרים וכך מתוך השיירה עצמה מצליחים להקריב אליהם רחוקים או מפקפקים למיניהם בלא לצאת מהשיירה ללא לאבד מקומם ולהוסיף עוד לשיירה ישנם אלו אשר דואגים כל כך להיות על הרכבת שבכלל לא שמים לב מסביבם אם מחוסר איכפתיות אם מתמימות כל מקרה לגופו ישנם את אלו שרוצים להיכנס לשיירה אך ביודעם שמשאירים מאחורה חברים או משפחה וכו.. אינם נכנסים לשיירה ולוקחים סיכון שהם עלולים לפספס את הרכב משום שכל זמן שהם מחוץ לשיירה הם בסיכון..סיכון שיסחפו לאידישות ולחוסר האמונה השורה מסביבם השפעה זו עלולה לגרום להם ליפול לרוב וכך גם עליהם לקום מחדש כל פעם במהירות וגם לסחוף ולא להיסחף בכל מיקרה הם לא מוכנים לעלות לשיירה ללא האחרים...את חייהם מקדישים להחדיר לאחרים קצת רק שיזכו להיות איתם בשיירה אחישנה- כולם יוצאים מהשיירה ואינם מוכנים לעלות לרכבת עד שלא כל יהודי שקיים יעלה עליה לא מוותרים על אף אחד הרכבת לא תסע אם אין אף נוסע עליה היא תחכה הבטחנו כולנו נעשה ונשמע לא אעשה ואשמע התחייבנו על כל אחד ואחד מישראל לא שוברים הבטחה לקב"ה לא הולכים לשום מקום אנחנו כולנו כאיש אחד וכשנבין זאת וכל אחד ישאל את עצמו איפה הוא עומד בכל המצב הזה האם הוא מוכן לרדת משיירה ואולי לפספס עולם שלם בשביל חברו זאת השאלה הנוקבת ביותר והאמיתית ביותר ללבו של האדם שכן כשישראל יתנהגו כך אין יכול להם והקב"ה ימחל עוונות החוטאים ראיה רצו למרוד בקב"ה בנו מגדל רק משום היותם מאוחדים בלל שפתם בלבד לא מגיפות לא הרוגים לא מחלות לא כיליון מעלת האחדות אני בכל מיקרה לוקח את הסיכונים הקיימים והם רבים אך אני לא מוכן להשאיר אף אחד מאחור על דבר זה טעון האם גם אדם מישראל ששיחת דרכו ומורד בקב"ה וכביכול בנה סביב ליבו חומות של גשמיות שאין לעבור דרכם ונראה שאין להגיע אליו האם גם בשבילו אני מוכן לפספס את הרכבת אינני יודע התשובה

תשובה

שלום וברכה

דבריך נפלאים מאוד, ואשריך שזכית לדרגה גבוהה שכזו. ובכולם יש להשקיע מאמץ לקרבם אל ה` מלבד אלו המסרבים לשמוע וכל רצונם הוא לקנתר, וכדברי הגמ` שאסור להתווכח עם אפיקורס ישראל.

בברכה - בנימין שמואלי