שבת

טלפון כוננות שבת

  • כ"ח תמוז התשפ"א

שאלה

בעלי התחיל לפני כחודשיים עבודה בחברת מחשבים שיש לה המון לקוחות בעולם, במחלקה שלו יש טלפון כוננות שבמידה ויש תקלה הם צריכים לטפל. עושים סבב ביניהם, כל אחד למשך שבוע כולל שבת. בעלי ביקש מהמנהל שלו להעביר את הטלפון כבר ביום חמישי לתורן שאחריו והוא יעשה שבועיים ללא שבתות.
השאלה שלי היא כזאת: האם לפי דעת תורה אין בעיה בהתנהלות שלו, למרות שחבריו בצוות אינם שומרי שבת, האם יש פה מעיין אילוץ לגרום להם לחלל שבת במקומו (חס וחלילה) ? אציין כי בעלי עושה מאמצים למצוא מישהו שאינו יהודי בצוות אבל במידה ולא ימצא מה עליו לעשות?

תשובה

שלום וברכה

הדרך הטובה והנכונה ביותר היא למצוא גוי שיחליף איתו באופן קבוע.

אם אין לו דרך למצוא גוי הוא יכול לומר לחברה שימצאו מישהו אחר במקומו כי היא לא מוכן ולא יתערב במעשי החברה. אסור לו לבקש מיהודי אחר שיעבוד במקומו.