עד איזה גיל אפשר לאכול לפני קידוש?

  • כ"ו תמוז התשפ"א

שאלה

האם מותר לאכול כשנכנסת השבת, לפני קידוש? ואם לא, עד איזה גיל אפשר? ומה דינו של מישהו שרעב נורא?
תודה רבה מראש!

תשובה

שלום רב,

1. אסור לטעום כלום קודם קידוש, אפילו מים (שלחן ערוך סימן רעא סעיף ד).

2. יש לחנך קטן שהגיע לחינוך [כבן 6] שלא יאכל או ישתה קודם הקידוש, אולם כשיש צורך בדבר, כגון בבוקר קודם תפלת שחרית, או כשממתינים הרבה לאיזה אורח שיגיע, מותר לקטן [אף שהגיע לחינוך] לאכול. ומותר אף להאכילו בידיים, ובפרט אם מאריכים בתפילת שבת. ומיהו בנער בריא כבן י''ב שנה ויום אחד ואילך, נכון לחנכו גם בזה (קצור שלחן ערוך ילקוט יוסף שם סעיף יח).

בברכה,

הלל מאירס