נשים

מה החילוק בין גלולות לקנדום

  • כ"ד תמוז התשפ"א

שאלה

שלום נרב רציתי לשאול למה רבנים מתירים לקחת גלולות לאישה שלא רוצה הריון אבל אין שום היתר לשים לבעל קנדום (לכאורה שתיהם זה ביאה כדרכה) או שכן יש היתר לשים קנדום ולא ידוע לי ואם כן באיזה מצב
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

ההבדל פשוט בקונדום לא נכנס כלל זרע לגוף האישה והאשה רק מגרה את הגבר להוציא את זרעו לשקית רח"ל וזה דש מבפני וזורה מבחוץ. כאשר האדם מקיים יחסים רגילים והזרע נכנס לכדרך כל הארץ והאישה לוקחת משהו שימנע היריון אין זה זרע לבטלה כלל.