האם מותר לאישה להסיר שיער בשלושת השבועות?

  • כ"ד תמוז התשפ"א

שאלה

שלום הרב, האם מותר לאישה נשואה להסיר שיער בגוף בשלושת השבועות? האם יש חילוק אם השיער מפריע לבעלה או לו? ומה בנוגע לתשעת הימים? לפי האשכנזים. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

למנהג בנות אשכנז אין להסיר שיער בשלושת השבועות, אבל יכולות למרוט שיער ריסי העין והגבות, ולאישה נשואה מותר להסיר כל שיער הנצרך לה כדי שלא תתגנה על בעלה, וזה נכון גם לגבי תשעת הימים.

מקורות: מנהג בנות אשכנז שלא להסתפר מבואר במשנה ברורה (סימן תקנא ס"ק עט) בשם הפרי מגדים.

אמנם דעת הגרש"ז אויערבאך זצ"ל בספר הליכות שלמה על המועדים (ניסן-אב פרק יד בדבר הלכה אות ט) שמותר לנשים למרוט שיער ריסי העין והגבות כי לא נחשבות תספורת.

וההיתר לאישה נשואה לגלח כדי שלא תתגנה על בעלה הובא בקובץ מבית לוי (בין המצרים תשנ"ט עמוד ה הערה ב) בשם הגר"ש וואזנר זצ"ל. וע"ע שם דעתו בעניין מריטת שיער גבות וריסים.

בברכה,

הלל מאירס