האם מותר לעשות חנוכת בית בבין המצרים?

  • כ"ד תמוז התשפ"א

שאלה

לפי מנהג הספרדים, האם ניתן לעשות חנוכת בית בתקופת בין המצרים או שיש מקום לדחות לאחר תשעה באב. תודה!!

תשובה

שלום רב,

אפשר לעשות חנוכת הבית על ידי לימוד תורה וחלוקת כיבוד, ואת שמחת חנוכת הבית יעשה אחר תשעה באב, ואז ילבש בגד חדש ויברך שהחיינו (חזון עובדיה ארבע תעניות עמוד קסח).

אפשר לשיר בפה, אבל אין להשמיע מוזיקה בליווי כלי נגינה (ראה חזון עובדיה יום טוב עמוד רעא הערה נח לגבי ספירת העומר).

בברכה,

הלל מאירס