האם מותר לאשכנזי לספר ספרדים בבין המצרים?

  • כ"א תמוז התשפ"א

שאלה

שלום,
האם מותר לספרדים להסתפר בשלושת השבועות אצל אשכנזי
תודה
אם אפשר לצרף את המקורות

תשובה

שלום רב,

מותר לאשכנזי לספר ספרדים בבין המצרים עד שבוע שחל בו תשעה באב.

מקורות: כן כתב בספר קרא עלי מועד (פרק ב הערה יג) בשם הרב נסים קרליץ זצ"ל, שמותר לבחור אשכנזי לספר בחור ספרדי בבין המצרים, משום שדין האבלות אינו אוסרו אלא בתספורת עצמו ולא גילוח אחרים. ולפני עור לא שייך כאן כיוון שלכל הדעות אין בזה איסור מדברי סופרים רק מנהג, והספרדים לא נהגו בזה.

וכוונתו שהרי ידוע מחלוקת הפוסקים אם יש איסור לפני עור כשמושיט לחברו דבר שלדעתו אסור אך חברו נוהג בו היתר, יעויין מה שהביא בזה בשו"ת יביע אומר חלק ט' (חלק יורה דעה סימן כח אות ד), מכל מקום כאן שאין איסור מדברי סופרים אלא רק מנהג, לכל הדעות אין בזה לפני עור.

אמנם בספר הליכות שלמה על המועדים (ניסן-אב פרק יד בדבר הלכה אות ח) הובא בשם הרב שלמה זלמן אויערבאך זצ"ל, שלמרות שמעיקר הדין הדבר מותר, אך לכתחילה אין נכון לעשות כן, מכיוון שסוף סוף לאשכנזים הדבר אסור. וע"ע מה שכתב בזה בשו"ת קנין תורה בהלכה חלק ו' (סימן ל).

בברכה,

הלל מאירס