חידוש בגדים בשלושת השבעות כשניקנו לפני כן

  • כ' תמוז התשפ"א

שאלה

שלום הרב, יש לי בגד שקניתי לפני שלושת השבעות ולא חידשתי אותו, האם מותר לי לחדש אותו בשלושת השבועות? תודה

תשובה

שלום רב,

עד ראש חודש אב - אם מדובר בבגד שלא מברכים עליו שהחיינו – מותר, ואם מברכים עליו שהחיינו טוב להיזהר שלא ללבוש כבר מי"ז בתמוז (שלחן ערוך סימן תקנא סעיף יז), אלא אם כן את לובשת אותו לראשונה בשבת (משנה ברורה ס"ק צח. וכ"כ בספר חזון עובדיה ארבע תעניות עמוד קכט, אלא שהוסיף שיש חסידים שנוהגים להחמיר בזה אף בשבתות).

מראש חודש אב - אין לחדש בגד אפילו בשבת (רמ"א שם סעיף ו), וגם למנהג הספרדים נכון להחמיר בזה (חזון עובדיה שם עמוד קלד).

בברכה,

הלל מאירס