חגים ומועדי השנה

חופשה בתשעת הימים כשאין זמן אחר

  • י"ח תמוז התשפ"א

שאלה

שלום רב,

אני קבעתי נסיעה לאילת עם בעלי שבוע לפני צום תשעה באב ולא שמתי לב ואין לי את האפשרות לבטל/לדחות את הנסיעה בגלל זמני העבודה שלי ושל בעלי עד שאישרו וגם ייגבו ממני תשלום נוסף על ביטול החופשה
השאלה שלי האם זה בסדר למרות הכל וממה יש להימנע שלא יבואו עלינו אסונות לא עלינו ולא על כל עם ישראל.

שואלת למנהגי האשכנזים.

תודה

תשובה

שלום רב,

מעיקר הדין מותר לצאת לחופשה בתשעת הימים, ואמנם ראוי להימנע במידת האפשר, אך במקרה שלכם אין צורך להחמיר, ואין דנין אפשר משאי אפשר.

מנהג האשכנזים שלא להתרחץ אפילו במים קרים מראש חודש אב ואילך (רמ"א סימן תקנא סעיף טז), ולכן אין להיכנס לבריכה/ים.

אם אתם שוהים בבית מלון שמחליפים שם בכל יום סדינים, ראוי לבקש שלא יחליפו לכם סדינים, חוץ מפעם ראשונה שמותר (יעויין נחמת ישראל פרק יט סעיף יג).

כמובן יש להיזהר שלא לשמוע מוזיקה, לא לאכול בשר ולא לשתות יין ושאר מנהגי תשעת הימים.

בברכה,

הלל מאירס