האם מותר ללכת לבית מלון בבין המצרים?

  • י"ג תמוז התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
אני ומשפחתי עומדים לנסוע למלון בע"ה בשבוע הקרוב, הבעיה היא שמתחיל בין המצרים בשבוע הזה, ואני ממש מפחדת לנסוע בגלל שאומרים שמסוכן לנסוע בשבועות אלה ואין לנו אפשרות לדחות את החופשה.
אז האם מותר לנסוע?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר לכם לצאת לחופשה במלון, אלא שראוי לסיימה לפני ראש חודש אב.

מקורות: על פי דברי השלחן ערוך (סימן תקנא סעיף א) שמשנכנס אב ממעטין בשמחה. וע"ע מה שהביא בזה בספר נחמת ישראל (פרק ח סעיף ג).

בברכה,

הלל מאירס