מי שסיים קריאת שמע אחרי סוף זמנה, האם יצא?

  • י"ב תמוז התשפ"א

שאלה

שלום הרב,
אם קראתי קריאת שמע של ממש קצת לפני סיום זמנה וסיימתי אחרי זמנה, לדוגמא סיום קריאת שמע היא ב-9 התחלתי ב-9:58 וסיימתי ב-9:05 יצא ידי חובה?
תודה

תשובה

שלום רב,

יש נדון רחב בפוסקים אם מי שהתחיל להתפלל שמונה עשרה של מנחה לפני סוף הזמן, ובאמצע תפילתו עבר הזמן, אם יכול לסיים התפילה. על כל פנים לפי מה שהעלה בשו"ת יביע אומר חלק ז' (חלק אורח חיים סימן לד) שיכול להמשיך להתפלל, מכיוון שהתחיל את התפילה בתוך הזמן. ע"ש. לכאורה הוא הדין לגבי קריאת שמע שיצא ידי חובה.

חוץ מזה יש לדעת שפרשת ציצית בקריאת שמע זמנה כל היום עד הערב (משנה ברורה סימן נח ס"ק כז), ונמצא שאם קרא רק פרשה זו אחרי סוף זמן קריאת שמע, בוודאי שיצא ידי חובה.

בברכה,

הלל מאירס