מחממים לי אוכל בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! אני היחיד ששומר שבת בביתי. את אוכל השבת אימי מחממת בתנור וכמו כן גם מדליקה אש כדי לחמם אוכל על הגז. ניסיתי להניח פלטה בשבת כדי לחמם אוכל לעצמי וזה יוצר מריבות במשפחה האם בגלל שאני אוכל את האוכל המחומם בשבת אני נקרא מחלל שבת בתודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

זה לא חילול שבת, [אם לא אמרת להם שיחממו לך], אבל אסור לאכול מדבר שנעשה בו חילול שבת [במזיד] עבורך. אם אין באפשרותך לסדר כעת פלטה, אני מציע ש`תפגין` כמה שבתות ותאכל רק אוכל קר [לא עם מריבה וטרוניה ח"ו אלא בשקט], אני מקוה שלב אמא כשהיא תראה שהינך נמנע מלאכול אוכל חם, היא תרחם עליך ותניח לך לנהוג על פי רצונך ואמונתך ותרשה לך לסדר פלטה לשבת.

בהצלחה - מנשה ישראל