חברה והשקפה

איפה כתוב שלצאת לעבוד זה ביטול תורה ולמה מותר לקחת תשלום על דברים שקשורים בתורה( הרצאות קריאה בזוהר וכו’)

  • י"א תמוז התשפ"א

שאלה

אני יודעת שזה מאוד מקובל בקרב הציבור החרדי להיות בכולל וללמוד תורה ולא ללכת לעבודה (לפי המדינה זה תורתם אמונתם)
ורציתי לדעת האם זה בכלל מותר לעשות זאת:
ידוע לנו על הרבה תנאים עניים שיצאו לעבוד ע"מ לפרנס את עצמם (רבי חנינא בן דוסא הלל הזקן..) לחכמים אלו המדינה לא שילמה כדי שילמדו תורה אלא הם יצאו לעבוד כמו כן התנאים הם סייעו לישראל ע"י תורתם ולא לקחו כסף ראיה לכך היא שהם היו עניים
רק מציינת שחלילה לא באה להקניט או להאשים חלילה זה נובע מסקרנות גרידא שהרי לא נראה לי הגיוני שהדברים יעשו בלי סיבה הגיונית כי בתורה רשום הכל
אשמח לתשובה
תודה רבה
בתאל

תשובה

שלום וברכה

נא לקרוא את הנאמר בלינק הבא https://www.hidabroot.org/question/131835

אשמח לעזור עוד לאחר מכן.

עלי והצליחי,