מה מברכים על קרואסון?

  • כ"ז סיון התשפ"א

שאלה

שלום וברכה,
לפי הספרדים.
גיסי אמר לי שהרב יצחק יוסף אמר שעל קרואסון ממולא בשוקולד מברכים המוציא, האם זה נכון ומה הטעם?

נ.ב: גם גיסי ציין לי "אני לא הבנתי את הטעם למה המוציא לכן אני מברך מזונות" האם זה הדרך שצריך לנהוג על פי ההלכה, "כל עוד אני לא מבין את הטעם אני לא לקבל/אני לא עושה"?

אשמח לתשובה, אפרים (:

תשובה

שלום רב,

מנהג העולם לברך על קרואסון מזונות, ואפשר לסמוך על זה (ראה וזאת הברכה עמוד 406 הערה קכד בשם הרב שלמה זלמן אויערבאך זצ"ל).

לא שמעתי שהרב יצחק יוסף שליט"א הורה אחרת. אם ברור לגיסך שיחיה שאכן כך הורה, והוא הולך על פיו בכל ההלכות, הוא צריך לנהוג כמותו גם כשהוא לא מבין.

בברכה,

הלל מאירס