האם ברכת שהכל על שתייה פוטרת גם אוכל?

  • כ"ה סיון התשפ"א

שאלה

שלום וברכה,
לפי הספרדים.
1. בירכתי על מים שהכל האם זה פוטר את כל שאר המשקים, חוץ מיין?
2. האם כשבירכתי על מים שהכל זה פוטר לי גם מאכלים שברכתם שהכל?
3. בירכתי בתוך הסעודה על יין ולאחר ברכת המזון אני רוצה לשתות מים האם אני מברך עליהם?
בתודה מראש (:

תשובה

שבוע טוב,

1. כן.

2. כן - ראה https://www.hidabroot.org/question/244612

3. צריך לברך. ובאופן זה צריך לברך אפילו על היין אחרי הסעודה, מפני שברכת המזון נחשבת להפסק לעניין זה (ראה הלכה ברורה סימן קעד סעיף י).

בברכה,

הלל מאירס