האם צבע בשיער אישה נחשב חציצה במקווה?

  • י"ז סיון התשפ"א

שאלה

האם צבע בשיער אישה זה חציצה לעניין מקווה? תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

אם השיער צבוע באופן מושלם ללא פגם, זה לא נחשב חציצה בטבילה במקווה.

מקורות: כן הוא בשלחן ערוך יורה דעה (סימן קצח סעיף יז) צבע שצובעות הנשים על שיער ראשן, אינו חוצץ, וכתב השפתי כהן (ס"ק כא) אף על פי שחופה רוב השיער או כולו והרי הוא כגופו של שיער שאינו חוצץ, והשיער הוא כגופו של אדם. ועוד שהמראה מן הצבע אין בו ממש וכו'. ע"ש.

ומכל מקום כתב בספר אשרי האיש חלק יורה דעה חלק א' (פרק לג סעיף לח) בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל שגם צבע לנוי שיש בו ממש אינו חוצץ, כיוון שסומכים על דעת הרשב"א שנוי אינו חוצץ, ובייחוד שאין מרגישים ממשות ביד.

עוד כתב שם בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל שאם על ידי רחיצתה ניטל מעט מהצבע, ועל ידי זה אינו נוי לה, הוי חציצה.

בברכה,

הלל מאירס