תפילה וברכות

האם מותר לדבר/לשיר אחרי שהגברים מזמנים או שצריך להמתין ד שהם ייסימו לברך?

  • ט"ז סיון התשפ"א

שאלה

האם אחרי שהגברים עושים זימון (הבנות עונות גם אך לא מברכות מיד ברכת המון...)
מותר לדבר/לשיר או שצריך לחכות לסוף הברכה הראשונה של ברכת המזון או לסוף ברכת המזון בכלל?
תודה!

תשובה

שלום וברכה

לא חייבות לברך מיד.

אולם אין לשיר כאשר הגברים מברכים אף שמדובר באחים אחיות כי אסור לברך בעת שמיעת קול האשה מזמרת.